Open

1970 Jaguar E-Type 4.2 Series 2 OTS

Specificaties

Bouwjaar

1970

Km. Stand

43950 miles

BTW Auto

Nee

Carosserietype

Cabriolet

Kleur

Sherwood Green

Interieur

Suede Green Leder - Origineel!

Motortype

4.2 Liter 6 Cilnder

Vermogen

246 PK

Topsnelheid

225 km/uur

Transmissie

Handgeschakeld, 4 versnellingen

Brandstof

Benzine

Prijs

€ 139.800

Introductie

Met grote trots presenteren wij deze zeer bijzondere Jaguar E-Type met unieke gedocumenteerde historie. Een auto die wij al kennen sinds hij in 1996 door het veilinghuis Brooks werd geveild op het Goodwood Festival of Speed. Een auto met slechts 4 eigenaren en die ondanks zijn uniek lage kilometerstand van nog geen 44.000 mijlen onlangs compleet is gerestaureerd naar een zeer hoge standaard.

Interesse? Neem contact op

Geschiedenis

De Jaguar E-Type is een iconische sportwagen die in 1961 werd geïntroduceerd door het Britse automerk Jaguar. Met zijn slanke, aerodynamische design en krachtige prestaties wordt de E-Type vaak beschouwd als een van de mooiste auto's ooit gemaakt. De lange motorkap, ronde koplampen en lage profiel geven de E-Type een tijdloos uiterlijk, terwijl innovatieve technologieën zoals onafhankelijke wielophanging en schijfremmen rondom hun tijd ver vooruit waren. De auto werd aangeboden met zowel een 3,8-liter als 4,2-liter zes-in-lijnmotor, die indrukwekkende snelheid en acceleratie leverden. De Jaguar E-Type is een symbool van de jaren '60 en een klassieker die nog steeds wordt bewonderd.

Over deze auto

De E-Type die wij aanbieden betreft een Series 2 Roadster uit 1970. Het is een Matching Numbers auto, met Heritage certificaat en de historie is volledig gedocumenteerd, met slechts 4 eigenaren, waaronder Geert Tax, de directeur van Jaguar Nederland.

Hoewel de auto origineel slechts 43.900 mijl heeft gelopen, is hij onlangs volledig gerestaureerd. Hierbij is de complete aandrijflijn, waaronder de motor, versnellingsbak en wielophanging, gereviseerd. Ook is er een 3.31 sperdifferentieel gemonteerd. De carrosserie is volledig teruggebracht naar blank metaal en opnieuw gespoten in de prachtige kleur Sherwood Green als vervanger van het oorspronkelijke Willow Green. Daarnaast is er een in dezelfde kleur gespoten hardtop gemonteerd, en is de auto uitgerust met competitie spaakvelgen, verstelbare scholbrekers, verbeterde remmen en een verbeterd koelsysteem. Een bijzonder detail en bewijs voor de lage kilomerstand van de auto is dat de stoelen nog bekleed zijn met het originele leder uit 1970, dat nog steeds in topstaat verkeert. Sinds de restauratie heeft de E-Type slechts 2000 km gereden.

Het is zeer uitzonderlijk om een Series 2 E-Type in deze staat te vinden; deze auto behoort tot de absolute top van de markt.

Rijden

We kunnen er kort over zijn; deze E-Type rijdt alsof hij fabrieksnieuw is. Alle techniek is gereviseerd maar ook merkbaar is dat de koets altijd in topstaat is gebleven vanwege de lage kilometerstand van de auto en daardoor niets aan stijfheid heeft ingeboet. Hoewel de Series 2 met zijn Stromberg carburateurs wat minder top-end vermogen levert dan de exemplaren met 3 SU carburateurs is het koppel vrijwel hetzelfde gebleven en zijn de prestaties in het middelste toerenbereik uitstekend. De gereviseerde 6 cilinder motor loopt als een zonnetje en snort als de spreekwoordelijke kat. Hij stuurt strak en trefzeker en laat zich met grote souplesse over de meest mooie weggetjes jagen. Door de montage van het 3.31 Diff in plaats van het oorspronkelijke 3.54 differentieel is de E-Type bovendien in staat om een prettige kruissnelheid aan te houden zonder dat de motor teveel toeren draait.

Kortom: hij rijdt als een droom!

Ervaren?

Wij nodigen u van harte uit om deze schitterende Jaguar E-Type Series 2 Roadster in het echt te komen bewonderen. U bent van harte welkom voor een uitgebreide kennismaking en proefrit. Neem gerust contact met ons op via Brooks@broekhuis.nl om een afspraak te maken. We kijken ernaar uit u te verwelkomen en samen de tijdloze schoonheid en uitzonderlijke staat van deze E-Type te ontdekken.